Публикации

Хидроизолация на балкон

Балконът е издадена навън от сградата платформа, която не дава опора на останалите конструктивни елементи. Той завършва архитектурата на сградата и осигурява на живущите пряк достъп до природата и панорамна гледка. Като открит елемент, балконът подлежи на много натоварвания и атмосферни условия, неблагоприятни за него.

Периодичната промяна в околната температура нанася сериозни механични деформации в конструкцията и настилката му, което налага нуждата от силно еластични хидроизолация и лепила. Особено критични са натоварванията от вода, които са неизбежни за всеки балкон – дъжд, натрупващ и топящ се сняг.

Най-често използвано е керамичнито покритие, но то не осигурява качествена защита. Влага и дъждовна или снежна вода влизат през фугите под плочките, замръзват и покритието се разрушава. Влагозадържането, освен появата на замърсявания и неприятни миризми, може да увреди сериозно основата в резултат на корозия от водата, която е замръзнала.

Успешната хидроизолация на балкон има няколко важни правила:

1. По-големите неравности се запълват;
2. Грундира се с контактен и свързващ грунд, което подобрява контактна повърхност;
3. С подова замазка се придава наклон 2%;
4. Нанася се първият слой хидроизолация - 5 дни след изпълнението на подовата замазка;
5. Запечатват се фугите и се оформят отводнителните сифони в първия слой;
6. След 4 ч., перпендикулярно на първия, се нанася вторият слой хидроизолация;
7. 72 ч след нанасянето на 2-рия слой хидроизолация, се лепят плочките с високоякостно гъвкаво или супер гъвкаво лепило за еластично лепене в/у критични основи;
8. Фугите на плочките се фугират 48 ч след полагането на облицовка с еластичната фугираща смес, имаща мощен водоотблъскващ и антибактериален ефект.
9. Ъгловите, разширителните и съединителните фуги и местата на свързване на фитингите и арматурите се запечатват с полиуретанов уплътнител.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

alpinistix Това е сайт част от Alpina-pro expert; Designed by Creative ideas design Copyright © 2014

Предоставено от Blogger.